Reabilitarea stației de epurare Arad

Proiectul "Reabilitarea Facilităților de tratare a apelor uzate pentru protejarea râului Mures, localizată în Arad, judetul Arad" aflat în curs de desfășurare este necesar pentru a ne alinea cerințelor Uniunii Europene privind mediul și ca orașul să aibă un râu mai curat și mai puțin poluat.
Pentru proiectul de reabilitare au fost alocați 18 milioane de Euro din care 13,5 milioane Euro (75% din finanțare) reprezintă un împrumut nerambursabil de la Uniunea Europeană (alocat din fondul ISPA) iar 4,5 milioane Euro (25% din finanțare) este împrumut BERD făcut de CAA Arad și garantat de Consiliul Județean Arad.
Lucrările de construcții se vor desfășura pe o perioadă de patru ani de zile (2004-2008).
Obiectivul principal al proiectului de reabilitare este eficientizarea procesului de tratare astfel încât efluentul Stației de Epurare să se încadreze în limitele prevăzute de standardele românești, cele ale Comunității Europene și cele prevăzute în acordul transfrontalier.

La finalul acestui proiect, Aradul va avea o Stație de Epurare modernă, curată, cu o tehnologie avansată de tratare a apei care va avea un impact pozitiv asupra orașului și asupra mediului. Calitatea apei deversate va crește simțitor, ceea ce va asigura intensificarea folosirii zonei râului Mureș ca loc de agrement (camping, pescuit, înot) și pentru dezvoltarea turismului local.

Pentru mai multe detalii despre proiect puteți accesa și www.apaarad.ro